info@pelleboergww.nl 06 48 00 03 07

Vlonderplanken van duurzame houtsoorten

Pelleboer GWW kan diverse materialen leveren voor uw terras, vlonder of tuinsafscheiding. Hieronder vindt u diverse houtsoorten die wij kunnen gebruiken voor uw project.

Kokos

Producten van kokoshout zijn massief en worden vervaardigd uit gerecyclede kokosbomen. Wanneer de bomen zijn uit geproduceerd, wordt het ruwe hout van de buitenste bast gebruikt voor diverse producten. Het ruwe hout wordt in Nederland, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verder bewerkt tot bruikbare producten. Kortom, een ecologisch en duurzaam alternatief voor tropisch hardhout!

Bamboe

Bamboe is een zeer duurzame houtsoort. De kleur van bamboe is mooi donker van kleur.

Thermisch Essen

Deze van nature inlandse zachte houtsoort wordt door een thermische behandeling van samenstelling verandert, waardoor een hoge levensduur, vergelijkbaar met tropische hardhoutsoorten, kan worden gegarandeerd.

Eiken

Lichte, heldere bruine tinten, met een aantal levendige kleuren graderend naar donker bruin. Spinthout crème –wit.

Lariks

Lariks is een harshoudende houtsoort waarvan het kernhout kleurvariaties vertoont van licht geelbruin (Siberisch larix), geelbruin, rozeachtig tot roodachtig bruin. Het spint is duidelijk van het kernhout te onderscheiden en is geelachtig tot vuilwit van kleur.

Douglas

Douglas heeft vers meestal een licht geelbruine kleur die aan licht en lucht op den duur verkleurt tot fraai oranjeachtig geelbruin.

Afri-Kulu

Het kernhout is rood tot roodbruin met donkere aderen en heeft een zijdeachtige glans. Het kernhout steekt duidelijk af tegen het 20-30mm brede spint dat grijsbruin tot geelgrijs van kleur is. Afri-Kulu is zwaar en hard, maar is goed tot fineer te snijden en geeft dan decoratieve dekfineren. Door de kruisdraad kan het hout een fraaie moira-tekening vertonen.

Garapa

Het kernhout en het spint onderscheiden zich duidelijk van elkaar. Het kernhout is geel-bruin gekleurd. Aan het licht blootgesteld kleurt het na tot goudbruin, wat een zeer mooie esthetiek weergeeft. Het spint is bleekgeel.

Ipé

Het groenachtig bruine tot groenachtig geelbruine kernhout is duidelijk te onderscheiden van het geelachtig grijze spinthout. De kern vertoont dikwijls lichte tot donkere strepen. Ipe heeft een vrij gelijkmatige structuur zonder uitgesproken tekening. Het hout bevat de inhoudstof lapachol die op het langsvlak als (groen)gele streepjes zichtbaar is. Lapachol kleurt in aanraking met ammonia rood.