(Wal)beschoeiing en damwanden

Pelleboer GWW heeft ruime ervaring met het aanbrengen van damwanden, beschoeiingen (of walbeschoeiingen) en keerwanden. Waterkering en waterbeheersing zijn belangrijke factoren bij het beschermen van percelen en opstallen. Daarom levert Pelleboer GWW toekomstbestendige oplossingen voor uw project. Wij kunnen elk gewenst maatwerk voor u leveren wat helemaal aan uw eisen voldoet.

Een beschoeiing/damwand of keerwand is nodig om een hoogteverschil in de grond op te vangen. Vaak wordt zo'n oplossing gebruikt bij een sloot, waterkanten, een sloot in de achtertuin, oevers of een glooiend terrein.

Voor grondkeringen tot een maximale hoopgte van 1,5 meter wordt een beschoeiing toegepast. Een beschoeiing bestaat uit schotten die gemaakt zijn uit horizontale planken die aan elkaar worden bevestigd. De schotten worden vastgezet aan palen die verticaal geplaatst worden. Een beschoeiing kan in diverse lengtes en breedtes gemaakt worden. Ook het gebruik van grondwerend doek behoort tot de mogelijkheden.

Bij een grote gronddruk worden damwanden gebruikt. Deze worden vaak verankerd door ankers. Een damwand wordt gemaakt van planken die verticaal de grond in worden geplaatst. Door de messing en groefverbinding sluiten de planken op elkaar aan. Voor bijvoorbeeld duikers, stuwen, rivieren, havens of oevers worden damwanden toegepast.

Naast de ervaring beschikt Pelleboer GWW over adviesvaardigheid, en stelt Pelleboer GWW transparant alternatieven samen. Zo wordt elk project op maat voorbereid en volgens plan uitgevoerd. Pelleboer GWW heeft ervaring in het gebruik van diverse materialen zoals hout, kunststof of staal.

Beschoeiing materialen nodig?

Pelleboer GWW kan het ook voor u leveren. Beschoeiing schotten worden bij ons voor u naar wens op maat gemaakt. Bel of mail ons voor meer informatie.

Wij bieden bijvoorbeeld opgeklampte schotten volledig van hardhout inclusief anti worteldoek, of opgeklampte schotten van half hardhout. Ook voor andere beschoeiing materialen of vlonder planken bent u bij ons op het juiste adres.

Beschoeiing voor waterschap, bedrijf of particulier

Of u nu een particulier, bedrijf of waterschap bent. Een grote of kleine klus heeft. PelleboerGWW heeft ruime ervaring in projecten van verschillende formaten. Zo hebben we onlangs nog een project opgeleverd voor het Waterschap Drents-Overijssel (WDO). ZIe hiervoor ook onderstaande projecten.

Hekwerk in combinatie met oeverbescherming

Een tuin aan het water is natuurlijk prachtig, maar moet wel veilig zijn voor kinderen.

Het plaatsen van een (eventueel tijdelijk) hek is een oplossing, maar is ook prima te combineren met oeverbescherming. Pelleboer kan u helpen met zo'n oplossing. Wilt u een vrijblijvende offerte of samen zoeken naar de meest geschikte oplossing voor u? Neem dan contact met ons op.

Bijkomend voordeel van een geïntegreerde oplossing is dat het hekwerk op de perceelgrens staat waardoor u maximaal gebruik maakt van uw ruimte en geen 'obstakels' het onderhoud van uw tuin in de weg zitten.